Baka kladdkaka

Att baka kladdkaka går både snabbt och lätt och blir väldigt, väldigt gott. Det finns en massa olika recept på kladdkaka men gemensamt för de flesta är att de innehåller choklad och är mjuka med en kladdig konsistens. Kladdkakan äts med fördel med vispad grädde eller vaniljglass men är även god som den är.

Ingredienser kladdkaka

  • 2 ägg
  • 2.5 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100g smör
  • 1 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret i en kastrull
  3. Vispa ägg och socker tills det blir poröst och fluffigt
  4. Rör ner resten av ingredienserna och häll sedan smeten i en form smord med skorpmjöl.
  5. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
  6. Kladdkakan stelnar lite när den svalnat så den kan vara lite rinnig i mitten utan fara.
  7. Låt kladdkakan svalna och servera som den är, med grädde eller glass.

För den som inte tål ägg, gluten eller laktos så finns det fler recept på t.ex. www.brownies.se