Baka cheesecake

FREE ROAMING FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls, go to roaming free sims and travelsim!

Cheesecake är syndigt gott. Det finns många varianter av cheesecake men gemensamt är en botten gjord på smuldeg av digestivekex och en fyllning med mycket färskost / philadelphiaost. Cheesecake blir ganska maffig så det räcker ofta med en ganska liten bit, prova gärna att blanda ner lite vit choklad i fyllningen – galet gott!

Grundrecept Cheesecake, 12 portioner:

Ingredienser, Botten:

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning cheesecake:

  • 800 g philadelphiaost eller färskost. Färskost är samma sak men oftast billigare.
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ev. lite lime
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här:

  1. Smält smöret och blanda med krossade digestivekex tills det blir en smulig smet. Tryck ut smeten i en smord for med avtagbar kant. Om du vill kan du trycka upp smeten längs kanterna om du vill ha botten även runt sidorna men det räcker med annars botten.
  2. Ställ in formen i kylen medan du gör fyllningen, sätt ugnen på 175 grader.
  3. Rör ihop philadelphiaost med sockret, vaniljsockret och ev. lime en bunke till en smet. Rör ner vetemjöl och salt och rör till en slät smet. Rör ner äggen jämt och fint i smeten, vispa inte och ta ett ägg i taget så att det blandas ordentligt.
  4. Ta ut formen och häll ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50minuter. Känn efter med sticka eller tandpetare, cheesecaken ska vara mjuk men inte rinnig. Den stelnar ytterligare när den svalnar.
  5. Låt kakan svalna helt och servera sedan som den är eller mer bär.
FREE ROAMING FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls, go to roaming free sims and travelsim!